Minikurz pro

klavíristy

Co vás čeká v Minikurzu pro klavíristy?

Minikurz je série celkem 10 video lekcí zabývajících se nejčastějšími klavírními problémy, se kterými jsem se setkala zejména u začínajících pianistů. Lekce jsou doplněny výukou dvou populárních filmových melodií, které si určitě také rádi zahrajete! 🙂

Čeká vás celkem více než 2,5 hodiny videonávodů, které pomohou prohloubit vaše porozumění hře na klavír. Uvidíte mi na ruce, uvidíte na klaviaturu i do not.

V lekcích si zahrajete a upevníte důležité hudební znalosti:

  • Lekce 1/10: Jak na správné pořadí křížků i béček
  • Lekce 2/10: Rytmické hodnoty not – kreslení i tleskání
  • Lekce 3/10: Jak na pomlky
  • Lekce 4/10: Rozdělení oktáv na klaviatuře
  • Lekce 5/10: John Williams – Téma z Harryho Pottera / arr. Eva Lorenc
  • Lekce 6/10: Jak najít základní tvar akordu
  • Lekce 7/10: Prstoklad tříhlasých akordů a jejich obratů
  • Lekce 8/10: Umíte základní dynamiku?
  • Lekce 9/10: Základní italské hudební názvosloví tempa a výrazu
  • Lekce 10/10: Hans Zimmer – Téma Pirátů z Karibiku / arr. Eva Lorenc

Kdo jsem a proč se učit hrát zrovna u mě?

Jmenuji se Eva, jsem klavíristka a pedagožka hry na klavír. Klavírní hře se věnuji již více než 25 let, posledních 15 let aktivně klavírní hru vyučuji. Od roku 2015 mám rovněž v Praze svou soukromou klavírní školu Piano School Prague s více než 100 studenty, kteří k nám pravidelně na lekce klavíru dochází a od roku 2016 se věnuji i svému online projektu Procházka světem klavíru.

Hraní na klavír je mou největší životní vášní a výuku druhých vnímám jako své poslání. Na všech mých studentech mi velmi záleží a pomáhám jim učit se hrát na klavír tak, aby je to bavilo, ale také aby se naučili dobře hrát.

Jak a proč tento Minikurz vznikl?

Minikurz pro klavíristy vznikl během jednoho jediného víkendu, a to 14. a 15. března 2020. Tehdy totiž celou naši zemi zachvátila pandemie koronaviru a všechny hudební školy se musely ze dne na den uzavřít. Všichni učitelé a jejich žáci se najednou ocitli bez možnosti kontaktní živé výuky a hra na klavír se náhle musela začít vyučovat online.

Protože mám díky svému online projektu Procházka světem klavíru za ty roky bohaté zkušenosti, považovala jsem za důležité v tom nenechat své žáky, kolegy, ani jejich žáky nebo rodiče a natočili jsme s manželem tento Minikurz. Doslova za pár dní se z něho stal HIT.

Přihlášení do Minikurzu

Stačí vyplnit jméno a email, a Minikurz vám přistane v emailové schránce! První díl vám přijde hned po přihlášení k odběru Minikurzu, další díly vždy každý den ráno v 9:00. Mezi díly 5 a 6 budete mít pauzičku dva dny, abyste si Harryho Pottera stihli pořádně nacvičit. 😉

Recenze na Minikurz

Recenzí mi do emailu přišly stovky… Někdy jen pár hřejivých slov, jindy úplné emailové romány. 🙂 Děkuji všem, kteří jste nám napsali a sdíleli vaši radost z té, kterou jsme s manželem vytvořili my vám.

V těžké době, ve které Minikurz vznikl dokázal rozzářit mnoho domácností a usnadnit práci mnoha učitelům. Věřím, že bude můj Minikurz rozdávat lásku ke hře na klavír i dlouho poté, co tíživá situace spojená s pandemii koronaviru bude dávnou minulostí.

„Milá Evo, moc Vám i manželovi děkuji za celý Minikurz, ledacos jsem si v této přehledné formě ujasnila, videoukázky s praktickými pokyny i doplňkový materiál mi poslouží k procvičování daných témat, a o to víc se těším, až si to probereme a zahrajeme s dětmi. Jste skvělí, že se nám dáváte. Společně pak můžeme dalším generacím předávat lásku k hudbě a radost z ní :-)“ Marta

Také jsem dostala spoustu pozitivních komentářů přímo k výukovým videím:

Jdete do toho?

Budu se na vás těšit v Minikurzu!